12. Sınıf

12. Sınıf İngilizce Konuları ve Müfredatı (2022-2023) MEB

12. Sınıf İngilizce konuları birçok öğrenci tarafından oldukça merak edilmektedir. Hem İngilizceyi seven, hem de üniversite sınavına İngilizce bölümden girecek öğrenciler bu yıl ki müfredatı bilmek istiyor. Bundan dolayı Milli Eğitim Bakanlığının oluşturmuş olduğu müfredat ile birlikte temelden zora bağlı dil eğitimi için hazırlanan müfredatı sizlerle paylaşacağız. Yabancı diller arasında en çok araştırılanlar İngilizce ve Almancadır. Sitemizde hem İngilizce hem de Almanca 9, 10, 11, 12. sınıf müfredatları yer almaktadır.

12. Sınıf İngilizce Konuları ve Müfredatı

12. Sınıf İngilizce Konuları aşağıda birinci ve ikinci dönem olarak yer almaktadır.

12. Sınıf 1. Dönem İngilizce Konuları

12. Sınıf 1. Dönem İngilizce konuları ile birlikte öğrenciler lisenin son yılında da yabancı dil eğitimi almış oluyor. Böylece temel düzeyde İngilizce konuşma ve anlamak becerisine sahip oluyorlar. İngilizce günümüzde Türkçeden sonra en çok konuşulan dil haline geldi. Durum böyle olunca İngilizce sadece eğitim değil çalışma hayatının da tercihi haline geliyor. Bu durum doğrultusunda öğrencilerimizin lise döneminde göreceği bu yabancı dil eğitimini olduka iyi kavraması gerekmektedir.

12. Sınıf 1. Dönem İngilizce konuları şu şekildedir;

1. Ünite: Music – Müzik
2. Ünite: Friendship – Arkadaşlık
3. Ünite: Human Rights – İnsan Hakları
4. Ünite: Coming Soon – Yakında

12. Sınıf 2. Dönem İngilizce Konuları

Lise son sınıfta genel olarak gramer eğitimi verilmektedir. Gramer eğitimleri dili anlamanız için oldukça önemlidir. Özellikle üniversite sınavına İngilizce bölümünden girecek öğrencilerin yabancı dil kategorisinde başarı sağlaması için bu konulara ağırlık vermesi gerekir. İngilizcenin yanı sıra okullarda iki dil imkanı gibi seçeneklerde bulunmaktadır. Bu alanda ilgisi bulunan kişiler tarafından çoğunlukla bu konular araştırılır.

12. Sınıf 2. Dönem İngilizce konuları şu şekildedir;

5. Ünite: Psychology – Psikoloji
6. Ünite: Favors – İyilik
7. Ünite: News Stories – Haber Hikayeleri
8. Ünite: Alternative Energy – Alternatif Enerji
9. Ünite: Technology – Teknoloji
10. Ünite: Manners – Davranış, Tutum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu